VáDAT EMELTEK AZ AMERIKAI POLGáRMESTER éS FELESéGE ELLEN, MERT BáNTALMAZTáK A SAJáT LáNYUKAT

Atlantic City polgármesterét, Marty Smallt és feleségét hétfőn azzal vádolták meg, hogy többször bántalmazták tizenéves lányukat, többek között egy seprűvel fejbe vágták és eszméletlenre verték.

Atlantic City polgármestere, Marty Small és felesége ellen vádat emelt az Atlantic megyei ügyészség gyermekük jóllétének veszélyeztetése miatt. Marty Smallt súlyos testi sértéssel és egyszerű testi sértéssel is megvádolták. La'Quetta Smallt emellett három külön vádpontban egyszerű testi sértés miatt is megvádolták. Az ügyészség közleményében azt írta, hogy „a vádlottak több alkalommal fizikailag és érzelmileg bántalmazták 15–16 éves lányukat” 2023 decemberében és 2024 januárjában.

A jelentés szerint az egyik incidens alkalmával Marty Small állítólag többször fejbe ütötte a lányát egy seprűvel, amitől elvesztette az eszméletét. Azzal is vádolják, hogy ököllel többször lábon ütötte a lányát, amitől zúzódásokat szenvedett, és azzal fenyegetőzött, hogy ledobja egy lépcsőn, és szétveri a fejét – áll a közleményben.

LaQuetta Smallt, aki Atlantic City iskolaügyi felügyelője, azzal vádolják, hogy többször mellkason ütötte a lányát, amivel zúzódásokat okozott, és egy másik vita során szájon ütötte. LaQuetta Smallt azzal is vádolják, hogy a lányát a hajánál fogva rángatta, és egy övvel vállon ütötte – számolt be az AP hírügynökség.

A lap telefonon is megkereste Smallt, de ő nem kívánt nyilatkozni. A riportert ügyvédjéhez, Ed Jacobshoz irányította, aki hangsúlyozta, hogy

a vádak nem tartalmaznak közvádas korrupciót vagy a polgármester hivatali feladatainak ellátása során elkövetett szabálytalanságot.

Ehelyett „egy magánjellegű családi ügyről van szó, beleértve azokat a kihívásokat, amelyekkel Small polgármester és felesége egy tizenéves lány nevelésével küzdöttek” – mondta Jacobs. Az ügyvéd nem kívánt érdemben kitérni a vádak lényegére, de azt mondta, hogy a lány az otthonában maradt, hiszen az egy „ép és teljes család”, valamint „a gyermek ott van, ahová tartozik”.

Az Atlantic City-i Oktatási Tanács elnöke és alelnöke nem válaszolt azonnal a hétfői kommentárra váró üzenetekre.

Smallék idézést kaptak az ellenük felhozott vádak miatt.

A hónap elején Small sajtótájékoztatót tartott a városházán, amin azt mondta, hogy a március végén nála tartott házkutatás „családi magánügy” volt, nem pedig bűncselekmény. Small a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ő és felesége kapcsolatban álltak az állami gyermekjóléti hatóságokkal, és nincs takargatnivalójuk, emellett családterápián vesznek részt.

Az állami gyermekvédelmi és gyermekmegőrzési osztály szóvivője azt mondta, hogy az érintettek magánéletének védelme érdekében nem beszélhetnek nyilvánosan az ügyeikről. Small felesége és két gyermeke is részt vett a sajtótájékoztatón, de nem szólaltak fel, és távoztak, mielőtt az befejeződött volna.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

2024-04-16T10:12:40Z dg43tfdfdgfd