VIRTUáLIS SZERELEM? BíRó ADA, A MESTERSéGES MűSORVEZETő MáR RANDI FELKéRéSEKET IS KAP

Bíró Ada, a magyar televíziózás első virtuális műsorvezetője, aki a Duna TV Delta műsorát vezeti, nemcsak a képernyőn, hanem a közösségi médián keresztül is egyre több rajongót szerez. Legújabb Facebook-oldalán keresztül már randira is hívták.

A televíziózás jövője már nem csak a képzelet szüleménye. Bíró Ada, a Duna TV Delta című tudományos-ismeretterjesztő műsorának digitális műsorvezetője, aki mesterséges intelligencia segítségével jött létre, máris komoly rajongótáborra tett szert. Február óta elérhető a Facebook-oldala, ahol a látogatók megtekinthetik az őt bemutató fotókat, és érdekes módon, néhányan már randira is hívták.

Bíró Ada a modern technológia csúcsát képviseli: ő egy teljesen digitális személyiség, akinek nincs fizikai valósága, mégis képes interakcióba lépni a nézőkkel. A  Delta  című műsorban történő debütálása óta Ada szavai teljes mértékben a műsor szerkesztőcsapatának irányítása alatt állnak, így a műsorban elhangzó információk pontosan és megbízhatóan kerülnek közvetítésre.

A mesterséges intelligencián alapuló műsorvezető, Bíró Ada létét a közönség vegyes érzelmekkel fogadta. Szabó Judit, egy budapesti nyugdíjas, a Blikknek nyilatkozva elmondta: 

„Gyerekkorom kedvenc műsora volt a Delta, érdekes, informatív volt és emberi, s nem tudományos nyelven... így örültem, hogy visszatért a képernyőre. Viszont ezt a mesterséges bemondónőt én nem értem, nem is szeretem, a mi generációnknak Kudlik Juliával függ össze a Delta, nem egy robottal.”

Ezzel szemben Tilesch György, MI-szakértő szerint Ada megjelenése azt jelzi, hogy a mesterséges intelligencia már a mindennapjaink szerves része és alapjaiban változtatja meg a kultúránkat és civilizációnkat.

(Borítókép: Bíró Ada. Fotó: Youtube)

2024-04-16T19:33:03Z dg43tfdfdgfd