VILMOS HERCEG VISSZATéR FELESéGE SOKKOLó DIAGNóZISA UTáN

Újra megjelenik a nyilvánosság előtt a walesi herceg, hogy jótékonysági feladatokat lásson el. Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné rákdiagnózisának bejelentése óta nem teljesített rangjának megfelelő szolgálatot.

Katalin hercegné betegségének bejelentése után visszatér a szolgálatba a walesi herceg: első nyilvános megjelenéseit teljesíti a héten felesége múlt hónapban felfedett rákdiagnózisa óta – írja a BBC.

Vilmos herceg az elmúlt három és fél hetet Katalin walesi hercegnővel és három gyermekükkel töltötte, ám a 41 éves herceg csütörtökön egy élelmiszer-újraelosztó jótékonysági szervezetet látogat meg, valamint jelenése lesz egy nyugat-londoni ifjúsági központban is. A Kensington-palota azt közölte, hogy a herceg azért vállalta a héten a szerepléseket, hogy reflektorfénybe helyezze a szervezetek jótékony közösségi és környezeti hatásait.

A herceg önkénteseknek segít majd a furgonjaikba pakolni élelmiszer-szállítmányokat, hogy azokat a Sunbury Cricket Clubban található jótékonysági központba szállítsák. Vilmos herceg a konyhában is segédkezik majd, csatlakozva a szakácsok csapatához, akik az ételeket készítik.

A környezet védelme a jövő generációi számára a walesi herceg egyik legfontosabb prioritása

– közölte a palota.

Nem ez a királyi család éve

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a 42 éves Kate Middleton, vagyis Katalin hercegné március 22-én videóüzenetben közölte: daganatot diagnosztizáltak nála, és már meg is kezdődött a kemoterápiás kezelése.

Rákbetegségét a januári hasi műtétje utáni vizsgálatok alkalmával fedezték fel, és felépülése alatt távol tartja magát a nyilvánosságtól. Katalin karácsony óta egyetlen hivatalos eseményen sem vett részt, miközben egészségi állapota és holléte a bejelentés előtt széles körű és gyakran vad internetes találgatások tárgya volt.

Vilmos herceg felesége videóüzenete óta visszalépett a hivatalos megjelenésektől, bár a nyilvánosság előtt azért mutatkozott. Múlt héten például legidősebb fiával, György herceggel együtt látták egy Aston Villa-futballmérkőzésen. Utolsó királyi kötelességét márciusban teljesítette. 

Katalin mellett III. Károly király is ideiglenesen visszalépett a nyilvános feladatoktól: a Buckingham-palota még januárban jelentette be, hogy prosztatamegnagyobbodás miatt műtéti eljárásra szorul. A király az operációt követően napokig a London Clinic kórházban lábadozott, az intézmény elhagyása után néhány nappal később egy újabb közleményt tett közzé a palota, amelyben már azt írták, a királyt rákkal diagnosztizálták.

2024-04-16T19:36:07Z dg43tfdfdgfd