VALóDI VILáGSZTáR TART MESTERKURZUST BUDAPESTEN

Május elején a klasszikus zenei élet egyik legkeresettebb hegedűművésze, Christian Tetzlaff ad két koncertet a Concerto Budapesttel, ezenkívül a zeneszerető közönség számára is ingyenesen látogatható mesterkurzust tart a Concerto Mesteriskola keretében kiemelkedően tehetséges hegedűművész-növendékek számára a zenekar Páva utcai székházában.

A Concerto Budapest által legutóbb 2021-ben vendégül látott világsztár május 10-én és 11-én a hegedűverseny-irodalom egyik csúcsát, Brahms D-dúr versenyművét szólaltatja meg a Zeneakadémia Nagytermében Keller András vezényletével.

A koncertek második felében az Angelica Leánykar is szerephez jut a Szentivánéji álomban, amelynek mesés és valóban álomszerű nyitányát Mendelssohn még tizenhét esztendős korában komponálta.

Mindkét hangversenyt Wagner Lohengrin-előjátéka nyitja.    

A koncerteket megelőzően a Keller András által megálmodott Concerto Mesteriskola keretében Christian Tetzlaff ingyenes angol nyelvű mesterkurzust tart az előzetesen kiválasztott felsőoktatásban tanuló hegedűművész-növendékek számára.

A május 9-i alkalom aktív növendékei a Zeneakadémia két fiatal tehetsége, Teo Gertler és Berec Laura, valamint a bécsi Zeneakadémia egyiptomi–magyar növendéke, Abouzahra Amira. A szabadegyetemi programsorozat nemcsak a szakmai közönség (leendő vagy már gyakorló zenészek), hanem regisztrációt követően a kurzus iránt érdeklődő zenebarátok számára is ingyenesen látogatható.  

A kurzus pontos ideje: 2024. május 9., 11.00–13.00  

Helyszín: 1094 Budapest, Páva u. 10–12.  

Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehet. A jelentkezéseket a zenekar a férőhelyek függvényében, érkezési sorrendben tudja fogadni.  

A Concerto Mesteriskola következő állomásaként május végén Augustin Hadelich tart kurzust hegedűművész-növendékek számára a Concerto Budapest vendégeként. Ennek pontos részleteiről a zenekar később ad tájékoztatást.  

2024-05-06T10:55:10Z dg43tfdfdgfd