TöBB MINT 260 MILLIóéRT KELT EL A TITANICBóL ROSE „AJTAJA” EGY AUKCIóN

Ikonikus filmek ikonikus kellékeit árverezték el a hétvégén „A Planet Hollywood kincsei” elnevezésű aukción. A csúcsot az az ajtó érte el, amelyen a Titanic végén Rose megmenekült a fagyhaláltól, miután Jack feláldozta érte az életét. A relikviáért átszámítva több mint 261 millió forintot fizetett ki egy licitáló.

Rose „ajtaja” – amelyen megmenekült a Titanic című film végén – volt a legérdekesebb tárgy a vasárnap véget ért „A Planet Hollywood kincsei” nevű aukción. A Titanic számos más darabja is az árverés része volt, köztük a hajó kormánykereke és Rose fehér, rózsaszín és levendulaszínű sifonruhája.

Titanic ajtaja sok rajongói vitát váltott ki, és olyan vádak kaptak szárnyra, hogy Rose helyet csinálhatott volna Jacknek, és mindkettőjüket megmenthette volna. James Cameron rendező valóban készített egy dokumentumfilmet, amely foglalkozott ezzel az érveléssel, és arra a következtetésre jutott, hogy „valószínű, bár nem garantált, hogy mindketten elfértek volna rajta”.

A Heritage Auctions beszámolója szerint – akik nemsokára kalapács alá helyezik Dorothy rubincipellőjét is –

a Titanic ikonikus kelléke 718 750 dollárért (több mint 261 millió forint) kelt el, és ezzel az esemény csúcsdarabja lett, megelőzve olyan tételeket, mint Indiana Jones ikonikus ostora az Indiana Jones és a Végzet templomából, amely 525 000 (több mint 191 millió forint) dollárért  kelt el.

Az árverés további tárgyai között szerepelt egy Marilyn Monroe által a filmvásznon viselt ruha, Jack Nicholson baltája a Ragyogás ikonikus ajtóbetörős jelenetéből, valamint egy eredeti „Stormtrooper blaster” (Rohamosztagos lézerfegyver – a szerk.) az 1977-es Csillagok háborúja című filmből.

2024-03-28T09:09:11Z dg43tfdfdgfd