TáVOZIK ILKU MIKLóS, AZ INDEX EGYIK FőSZERKESZTő-HELYETTESE

Meg is van az új vizekre evező Ilku Miklós utódja.

Közleményben értesítette lapunkat hétfőn az Indamedia, hogy május 13-ától új vezetőt nevezett ki az Index hírportál főszerkesztő-helyettesi pozíciójába Huber Tamás személyében. Huber közel 4 éve csatlakozott az Indamedia kiadóhoz, ahol mostanáig az Index kreatív tartalmaiért felelt.

F. Tóth Benedek és Gedei Norbert mellett a jövőben Huber Tamás irányítja főszerkesztő-helyettesként az Indexet. A harmadik főszerkesztő-helyettesi pozíciót az utóbbi négy évben Ilku Miklós töltötte be, aki az Indamedia tájékoztatása szerint hamarosan új vizekre evez.

„Büszke és hálás vagyok az Indexnél töltött időszakért, kiváló kollégákkal dolgozhattam együtt, életre szóló barátságok szövődtek. Új kihívások elé nézek, de az Indexnek mindig külön helye lesz a szívemben.”

A közlemény szerint utódja, Huber Tamás szakmai életét a Nemzeti Sportnál kezdte újságíróként, ahonnan 2020 augusztusában igazolt át az Indexhez. Kezdetben sportrovat vezető-helyettesként, pár hónappal később már ugyanezen rovat vezetőjeként tevékenykedett. Az elmúlt másfél évben a portál kreatív tartalmi vezetője volt, és ezen terület felügyeletét továbbra is ellátja, főszerkesztő-helyettesként pedig elsősorban a Sport rovatért és a videós tartalmakért felel.

Huber Tamás a kinevezésével kapcsolatban elmondta:

„Ez egy nagyon megtisztelő felkérés, igazából nem is gondolkodik az ember azon, hogy elfogadja. Szeretek ennek a csapatnak a részese lenni, tehetséges, kreatív, jó emberek vesznek körül, akikkel nap mint nap azon dolgozunk, hogy megtartva az Index vezető szerepét olyan újságot készítsünk, amit az olvasók továbbra is értékelni fognak”.

Fekete-Szalóky Zoltán, az Index főszerkesztője így búcsúztatta Ilku Miklóst:

„Nagyon köszönjük Mikinek az elmúlt évek tartalmas munkáját, a lelkiismeretes attitűdöt, a közös gondolkodásokat, és persze az élményeket is. A legjobbakat kívánjuk neki további szakmai pályafutásához!”

https://media1.hu/2024/05/06/lemondott-az-atv-hu-ev-elejen-kinevezett-foszerkesztoje/

https://media1.hu/2024/04/11/index-uj-munkatars-baumgartner-benita-hirtv-celpont/?swcfpc=1

https://media1.hu/2024/04/15/index-vezerigazgato-starcz-akos-ner-konyveshalozat-libri/?swcfpc=1

https://media1.hu/2024/04/02/index-lapszemle-aprilisi-trefa-hiba/?swcfpc=1

https://media1.hu/2024/05/02/orban-viktor-beperelte-media-spar-vagyonkimentes-magyarorszagrol/?swcfpc=1

https://media1.hu/2024/04/23/index-foszerkeszto-masodfokon-is-pert-vesztett-media1-ellen/?swcfpc=1

Borító: Ilku Miklós, az Index távozó főszerkesztő-helyettese. Fotó: Indamedia sajtóosztály

2024-05-06T14:42:04Z dg43tfdfdgfd