SZöVETSéGI üGYNöKöK RAZZIáZTAK P. DIDDYNéL

Szövetségi ügynökök razziát tartottak Sean Combs, vagyis P. Diddy rapper több ingatlanában is. A belbiztonsági minisztérium hétfőn megerősítette, hogy a rapper Los Angelesben, Miamiban és New Yorkban lévő ingatlanjaiban is házkutatást tartottak a szövetségiek.

Az NBC News és a Los Angeles-i, valamint a miami helyi csatornák számoltak be először hétfőn a Sean „Diddy” Combs ingatlanjainál tartott razziákról. A szövetségi belbiztonsági nyomozók ügynökei és más bűnüldöző szervek házkutatást tartottak az ingatlanokban a New York-i szövetségi hatóságok nyomozásának részeként – írja a The Guardian.

A razziák pontos oka azonban nem tisztázott.

A mai napon a New York-i Homeland Security Investigations (HSI) egy folyamatban lévő nyomozás részeként bűnüldözési akciókat hajtott végre a Los Angeles-i, a miami és helyi bűnüldöző partnereink segítségével

– közölte a Homeland Security Investigations.

P. Diddyt már többször megvádolták szexuális zaklatással és erőszakkal. Legutóbb egy zenei producer perelte be, aki azt állította, hogy a rapper zaklatta és szexmunkásokkal kényszerítette szexre.

Az 54 éves férfi volt barátnője, Cassandra Ventura novemberben perelte be, azt állítva, hogy 2018-ban megerőszakolta őt, és éveken át tartó szexuális és fizikai bántalmazásnak tette ki. Ezen kívül további négy vádló indított pert a rapper ellen. 

Egyikük azt állította, hogy Combs bedrogozta és szexuálisan bántalmazta őt, majd a bántalmazásról készült videót megmutatta másoknak, míg egy másik nő elmondta, hogy Combs és egy másik férfi felváltva erőszakolta őt és barátnőjét az 1990-es évek elején.

Sean Combs tagadta az ellene felhozott vádakat.

Az NBC névtelen forrásokra hivatkozva jelentette, hogy a szövetségi tisztviselők Manhattanben kihallgattak embereket, és a tervek szerint kihallgatnak még forrásokat a szexuális erőszakkal és más vádakkal kapcsolatban. A manhattani amerikai ügyészség szóvivője nem kívánt nyilatkozni.

A KABC helyi televíziós hírcsatorna videóján látható, amint fegyveres rendőrök behatolnak egy ingatlanba Los Angeles Holmby Hills városrészében, amely a KABC szerint Combs cégéhez, a Bad Boy Entertainmenthez tartozik.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

2024-03-26T13:30:54Z dg43tfdfdgfd