REVICZKY GáBORT BALESET éRTE, LEVEGőT IS ALIG BíR VENNI

Egy országos premier előtti jótékonysági vetítésen mutatták be kedd délután Szőke András legújabb filmjét, a Brigádnaplót, ahol a szereplők közül megjelent Badár Sándor, Kautzky Armand, Györgyi Anna, Lajsz András és Bede Róbert. Reviczky Gábor nem tudott elmenni, ugyanis kisebb balesetet szenvedett.

„Megrepedt a bordám, levegőt is alig tudok venni” – mondta az Index megkeresésére Reviczky Gábor. A színművész elmesélte, hogy a balesetet a kedves és gyönyörű, ragdoll- és perzsakeverék macskája okozta, aki – a szürke színe miatt – a Gandalf névre hallgat.

A macska mindig körülöttem mászkál, tekereg, még velem is alszik, és egyszer, amikor öltöztem, véletlenül megcsúsztam, és ráestem a fotel karfájára. Akkor még nem is éreztem fájdalmat, csak másnap. Először azt hittem, a vesém fáj, de a feleségem azt mondta, hogy a fájdalom helyén lát egy horzsolást, és akkor már tudtam, hogy ez az esés miatt lehet

– mesélte a hat nappal korábbi baleset részleteit. Éppen ment az onkológiára kontrollra, ahol az orvosa felírt neki Flector port, így bár enyhült a fájdalom, köhögni azért csak egy meghatározott pozitúrában tud.

Reviczky Gábor elmondása szerint a repedés rosszabb, mint a törés, mert a szervezet burkot képez köré, ami nyomja az izmokat. Az orvosa szerint nem jött jókor ez a baleset, de szerencsére az onkológia vizsgálatok rendben vannak, és javul az a színművész állapota. „Tavaly szeptember 4-én ért véget a kemoterápia, utána két hónapig annyira le voltam gyengülve, hogy vezetni se tudtam. Most már jobban vagyok” – mondta Reviczky Gábor, aki remélhetőleg a bordarepedésből is minél előbb felépül.

Brigádnapló

Szőke András filmjéről annyit tudni, hogy a rendező a tőle megszokott, keserédes stílusával kezdett bele a rendszerváltás egy szeletének bemutatásába, a szentesi Petőfi Szocialista Brigád fellelt eredeti brigádnaplójának felhasználásával, olvasható a Port.hu-n.

A Brigádnapló a közösség összetartozását, a túlélést és a kreatív megoldásokat helyezi előtérbe a hiánygazdaság, a szocialista tervgazdálkodás idejében, célul tűzve ki, hogy a múltba való elmélyedés mellett humorával a fiatal korosztályt is megszólítsa, és bemutassa számukra a hetvenes-nyolcvanas évek néha burleszkszerű mindennapjait.

2024-04-16T14:03:01Z dg43tfdfdgfd