NYáRON MáR BUDAPEST SZíVéBőL MűKöDIK MAJD AZ RTL EGY RéSZE

Költözik az RTL jelentős része, beleértve a hírstúdiót is. Azért a Camponánál lévő helyszíntől sem vesznek teljesen búcsút.

Még 2021 júliusában jelentette be az RTL Magyarország, hogy modern belvárosi irodaházba költözik 2024-ben, amely fő bázisként funkcionál majd a médiavállalat számára. Ennek érdekében hosszútávú bérleti szerződést kötött a WING és az RTL Services Kft., a Magyar RTL Televízió Zrt. szolgáltató cége az újjászülető Liget Center és a Liget Auditórium irodaházak közel kilencezer négyzetméter alapterületű épületegyüttesére. 2022-ben egy díjat is elnyert az RTL leendő székháza.

Azóta ugyan időnként lehetett arról hallani, hogy zajlik a költözés előkészítése és nem hivatalos információk is voltak arról, hogy a nyárra megvalósulhat a költözés első szakasza, a napokban azonban a naphire.hu arra lett figyelmes, hogy a Dózsa úti egyik épület falán megjelent egy méretes plakát az alábbi szöveggel: „RTL - Új színt hozunk a Ligetbe”, majd megkeresésükre a kereskedelmi televízió kommunikációs osztálya megerősítette, hogy idén nyártól már két bázison működik majd az RTL: „ezek közül az egyik a városligeti RTL Liget, a másik lokációnk pedig a jelenlegi, nagytétényi úti RTL Stúdiók”.

A Naphire.hu kérdésére azt is részletesen leírták az RTL-esek, kiket érint a változás:

„Az üzleti területeink és a hírműsoraink szerkesztőségei és stúdiói költöznek az RTL Ligetbe. Szórakoztató műsoraink az RTL Stúdiókban készülnek a jövőben is. Ez a lokáció hosszú ideje a showműsorok otthona és ez nem is fog változni, hiszen az itteni stúdiók mérete egyedülálló módon teszik lehetővé számunkra a műsorgyártást. 2020 óta hibrid munkavégzésben dolgozik a legtöbb kolléga, így akinek munkaköre engedi, továbbra home office-ban is végezheti a munkáját a hét nagy részében” – olvasható az RTL válaszában.

Az érintett területek idén nyártól, több lépcsőben költöznek át a városligeti bázisra. Ez egy rendkívül komplex folyamat, mindent megfelelően be kell állítani és lepróbálni, utána kerülhet sor az átállásra. A terv az, hogy Szellő István és Erős Antónia már nyáron az RTL Ligetből ismerteti majd a friss híreket.

A Liget Center és a Liget Auditórium 1948 és 1950 között Perczel Károly, Perényi Imre, Preisich Gábor, Gádoros Lajos és Szrogh György tervei alapján épült, az átadás után pedig a Magyar Építőipari Munkások Országos Szövetsége (MÉMOSZ) székházaként szolgált, majd a rendszerváltást követően a Liget Center épületet Erick van Egeraat stúdiója tervezte át bérelhető irodaházzá. Az Auditórium épülete az 1980-as évek óta kihasználatlanul állt, az állapota jelentősen leromlott, ezért is döntött az új tulajdonos-fejlesztő a WING a Liget Center átalakítása és az Auditórium épület teljesen új funkcióval ellátott életre keltése mellett.

Arról, hogy milyen lesz az új épületkomplexum és hogyan készülnek a költözésre, itt írtunk bővebben.

https://media1.hu/2021/07/20/elkoltozik-az-rtl-magyarorszag-a-camponatol/

Borító: Az RTL Magyarország leendő székháza a Liget Centerben

2024-04-16T09:22:07Z dg43tfdfdgfd