NEM KAPHAT VéDELMET, ELVESZTETTE A FELLEBBEZéST HARRY HERCEG

Harry herceg elvesztette az első fellebbezést a Legfelsőbb Bíróság személyes biztonsággal kapcsolatos döntése ellen. Sussex hercege még mindig benyújthat további fellebbezést a döntés ellen.

Harry herceg jogi lépéseket tett a királyi és közéleti személyiségek védelmével foglalkozó végrehajtó bizottság – Royal and VIP Executive Committee (RAVEC) – 2020. februári döntése miatt, miután közölték vele, hogy az Egyesült Királyságban már nem kap „ugyanolyan mértékű” közfinanszírozású védelmet –  írja a The Telegraph.

Harry herceg fellebbezett a döntés ellen, februárban Sir Peter Lane nyugalmazott felsőbírósági bíró azonban elutasította a keresetet, és arra a következtetésre jutott, hogy a RAVEC megközelítése nem irracionális, és eljárási szempontból sem igazságtalan. Ez ellen Harry herceg újabb fellebbezéssel élt.

Most a herceg elvesztette fellebbezési kérelmét a Legfelsőbb Bíróság döntése ellen, amely elutasította a fellebbezését a végrehajtó bizottság döntésével szemben.

Hétfői végzésében Sir Peter Lane kijelentette, hogy Harry hercegnek ki kell fizetnie a Belügyminisztérium jogi költségeinek nagy részét, de kijelentette, hogy a minisztérium a jogi csata alkalmával „jogsértéseket” követett el, amelyek „szankcionálhatók”. Ennek megfelelően Harry herceg további fellebbezést nyújthat be

„Ezek azt eredményezték, hogy az ügyet nagyrészt új indokokra hivatkozva vitatták, amelyeket nem vetettek alá a szokásos engedélyezési eljárásnak” – fogalmazott a bíró.

A jogsértések az alperes által a közzétételi kötelezettséggel kapcsolatban elkövetett félreértésekből eredtek, amelyekkel ennek a határozatnak hosszasan foglalkoznia kellett, ezért helyes, hogy szerény, de még mindig jelentős mértékben csökkenjen az alperes költségeinek megítélése

– tette hozzá Sir Peter Lane.

2024-04-16T04:31:54Z dg43tfdfdgfd