MáR HáROM EGRI HíRPORTáLT BLOKKOLNAK A MIRKóCZKI ÁDáMOT LELEPLEZő úJABB HANGFELVéTEL UTáN

Elérhetetlenné vált az Eger Hírek is. Ez már a negyedik olyan portál, amelyet azután ér kibertámadás, hogy beszámol a Mirkóczi Ádám egri polgármestert érintő újabb leleplező hangfelvételről.

Mint arról a Media1-en korábban beszámoltunk, napok óta nem lehet elérni az Egerinfo és az Eger Válasz nevű egri helyi hírportálokat elosztott túlterheléses támadás (DDoS) következtében. Portálunkat, a Media1.hu-t is bűncselekmény segítségével próbálják megbénítani kiberbűnözők, miután az imént említett két egri portálhoz hasonlóan mi is közzétettük azt a számunkra is eljuttatott hangfelvételt, amelyen a jelek szerint Mirkóczki Ádám egri polgármester és Egyed Zsolt, a Sztárbox Média Kft. tulajdonosa, illetve a kormányközeli Rádió 1 Eger vezetője megállapodnak egy kézi vezérelt, álfüggetlen hírportálról. A trágár elemeket is tartalmazó felvételen elhangzott, hogy

„Ha fizetek, akkor ne b*sztass!”

Hétfőn, csakúgy mint portálunk, a Media1, az Egerhírek nevű oldal is beszámolt az Egerinfót és az Eger Válasz oldalát ért kibertámadásról, ami miatt a két portált nem lehet elérni több napja – nem telt azonban bele sok idő, és az Egerhírek oldalát is teljesen leblokkolta egy brutális kibertámadás. Az Egerhírek a Facebook-oldalán azt írja:

„SÚLYOS KIBERTÁMADÁS ÉRTE AZ EGER HÍREK OLDALÁT IS! ÖSSZTŰZ ALATT AZ EGRI HÍRPORTÁLOK! RÉSZLETEK HAMAROSAN”

Néhány perccel később hozzátették a közösségi médiás felületükön:

„Weboldalunkat azután érte súlyos kibertámadás, miután hírt adtunk arról, hogy a Mirkóczki-felvételeket közlő portálok elérhetetlenné váltak, illetve a Media1 oldalát is sorozatos támadások érik, de ők egyelőre még ki tudják védeni ezeket. Továbbra sem állítjuk azt, hogy a két esetnek köze van egymáshoz, ezt a hatóságok dolga lesz kideríteni! A probléma elhárításán dolgozunk! Köszönjük a türelmet! Frissítés! Technikus kollélgáink folyamatosan igyekeznek visszaverni a támadást, van hogy több, van, hogy kevesebb sikerrel. Portálunk működése jelenleg kiszámíthatatlan. További türelmeteket kérjük!”

Arról, hogy a Rádió 1 Eger részéről hogyan reagáltak a leleplező hangfelvételre portálunknak, itt elolvashatják.

A túlterheléses támadások lényege, hogy hirtelen óriási adatforgalmat zúdítanak a kipécézett oldalakra ezzel elfogyasztva az erőforrásait. Ezzel elérik, hogy egy ideig elérhetetlenné váljanak az olvasók számára. Bűncselekményről van szó, ezért a Media1 az újabb eseteket is bejelentette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Kibervédelmi Főosztályának.

Portálunk egyébként szerencsére ellenállónak bizonyul az ellenünk is zajló támadásoknak. A védelmi rendszereinket ugyanis már korábban meg kellett szigorítanunk, és a szerverünket el kellett vinni Magyarországról, miután a tavalyi év során olyan intenzív támadássorozat indult portálunk ellen, hogy az akkori internetszolgáltatónk jelezte, nem képes megvédeni bennünket, mivel a támadások olyan nagyok, hogy azok már más ügyfeleiket, végső soron pedig az egész szolgáltató működését is veszélyeztetik. A tavalyi támadások olyan nagyok voltak, hogy a Budapest Internet Exchange (BIX) adatforgalmában is kimutatható volt.

Az egri ügy előzményeiről itt, a túlterheléses támadásokról itt olvashatnak.

https://media1.hu/2024/04/27/mirkoczki-adam-egyed-zsolt-eger/

https://media1.hu/2024/04/29/bunozok-kilottek-egri-valasz-egerinfo-mirkoczki-adam-leleplezo-hangfelvetel/

https://media1.hu/2024/04/24/amerikai-kulugyminiszterium-magyarorszag-jelentes-mediahelyzet/

https://media1.hu/2024/04/25/az-europai-parlament-elitelte-a-magyar-szuverenitasvedelmi-torvenyt-veszelyben-a-szabad-unios-valasztas/

Borító: Az egri vár. Fotó: Depositphotos.com / stock

2024-04-29T12:59:14Z dg43tfdfdgfd