MEGSZűNIK A LUDAS MáTYáS

Nem finanszírozza tovább a Ludas Mátyás című lap veszteségeit a Kocsis Kiadó. A havilap most jelenik meg utoljára.

A Media1-nek a Ludas Mátyás stábjából felidézték: már a tavaly megjelent első lapszámnál is problémák adódtak és úgy volt, hogy nem tudják tovább folytatni a működést, de végül ezt akkor sikerült elkerülni, köszönhetően annak, hogy a Kocsis Kiadó más projektjeiből hajlandó volt finanszírozni a veszteségeket. A most utcára kerülő májusi lapszám azonban tényleg az utolsó.

A Ludas Mátyás a most újságosokhoz és az előfizetőkhöz kerülő lapszámmal együtt összesen 11 alkalommal jelent meg a tavalyi indulás óta.

A problémát az okozta, hogy az újságból a nagy bevezetőkampány ellenére jóval kevesebb példány fogyott, mint amit a kiadó eltervezett, illetve a bevételek nem fedezték a kiadásokat, így folyamatosan veszteségek keletkeztek.

Pápai Gábor karikaturista, aki ez egyik motorja volt a projektnek, azt mondta csütörtök reggel a Media1-nek telefonon, hogy a csapatukkal azt fontolgatják, hogy a nyomtatott újság megszűnése ellenére interneten esetleg ezután is publikálnak majd, de erről csak később várható végleges döntés, így még nem tudott konkrétumokkal szolgálni ezzel kapcsolatban. Ha a Ludas Mátyás a neten folytatni tudná működését, ezzel el tudnák kerülni a magas nyomdai és terjesztési költségeket, ami az eddigi működés során az egyik jelentős költségelemet képezte. Pápai addig is, amíg ez a kérdés eldől, mindenkit arra buzdít, hogy vásárolja meg az utolsó lapszámot, hiszen most is beletették a szívüket, lelküket a projektbe.

Halász Géza, Pápai Gábor, Fogarasy Judit, Kós Mihály, Deák Kázmér és Lukács Tamás, a stáb néhány tagja Facebook-posztot tett fel arról, hogy a Grinzingiben búcsúztatták el a lapot egy-egy korsó sör mellett.

A Ludas Mátyással kapcsolatos korábbi írásaink itt érhetők el.

https://www.facebook.com/halasz.geza/posts/pfbid02monGAGb263z1xY7g8ereXvbkBJNAbqjtFzaCLXm3gm8dGuD74AxdmF53JuRbzqvvl?__cft__[0]=AZXmx-MK3M6BlGA-xCItPpqF_WGXNhK1RYbaRSIzi_ETDfGizkKolG7AVzayCFJNhA6GQy0RHhcqE2rLVbv3VLNZS_iQfPNHp2fSAphyNAk4vog2C1d05IeIKrMjejphZqzgqYUJVx2j9hdGktxyLUmrDAiGuVN-TK-c5a6_Q4bbEvK8eY2vl2uNNEAyDnDWzfc&__tn__=%2CO%2CP-R

https://media1.hu/2023/05/26/indul-a-ludas-matyas-a-boldog-varmegye-havilapja/?swcfpc=1

https://media1.hu/2023/06/21/megjelent-a-ludas-matyas-elso-szama/?swcfpc=1

https://media1.hu/2023/07/05/alkotoi-allitjak-megszunik-a-frissen-indult-ludas-matyas-a-kiado-vezetoje-szerint-ez-meg-nem-dolt-el/?swcfpc=1

https://media1.hu/2023/07/24/megis-jon-a-ludas-matyas-2-szama-pedig-alkotoi-korabban-nyilvanosan-temetni-kezdtek-a-lapot/?swcfpc=1

Borító: A Ludas Mátyás 11., utolsó lapszáma. Fotó: Media1 / Ladányi András

2024-04-25T07:12:16Z dg43tfdfdgfd