MEGHALT MOHáCSI EMIL SZINKRONRENDEZő

Meghalt április 15-én Mohácsi Emil. A 78 éves szinkronrendező nevéhez több mint 700 maradandó szinkron kapcsolódik. Munkái között olyan ismert alkotások vannak, mint a Vissza a jövőbe 2, a Forrest Gump, de a Jóbarátok sorozat is hozzá köthető.

Mohácsi Emil szinkronrendező 78 éves korában halt meg hétfőn – tudatta a tragikus hírt közösségi oldalán a Szinkronjunkie.

Nevéhez több mint 700 maradandó szinkron kapcsolódik. Munkái között olyan ismert alkotások vannak, mint a Vissza a jövőbe 2, a Forrest Gump, vagy az Amélie csodálatos élete. Utoljára a 2009-es Újralátogatás című filmen dolgozott. A magyar sorozatok közül kiemelkedik az idén 30 éves Jóbarátok, ami szintén a szinkronrendezőhöz köthető. 

Sinkovits-Vitay András szinkronszínész a Jóbarátok című sorozatban Chandler Bing magyar hangjaként szólalt meg. A színművész korábban az Index kérdésére mesélte el, hogy senki nem számított arra, hogy a sorozat világsiker lesz. „Az első szinkronrendezőnk, Mohácsi Emil azt mondta nekünk, hogy ez csak egy tinglitangli amerikai sorozat lesz, így szinte csak játéknak fogtuk fel az egészet. Aztán amikor sikeres lett, éreztük, hogy most már tényleg dolgoznunk kell” – fogalmazott Sinkovits-Vitay András.

2024-04-15T19:55:46Z dg43tfdfdgfd