KOVáCS KOKó ISTVáN éLETéRőL KéSZíT SOROZATOT AZ RTL

Négy epizód készül az olimpiai, Európa-bajnoki és világbajnoki címet is megszerző profi magyar bokszolóról. A dokumentumfilm-sorozatot A Király alkotógárdája készíti.

A bokszlegenda Kovács Kokó Istvánnal legutóbb a Sztárbox szakmai vezetőjeként találkozhattunk az RTL képernyőjén, most pedig egy négyrészes dokumentumfilm-sorozat készül a karrierjéről és életéről. Az rtl.hu és a Fókusz beszámolója szerint Kokó úgy fogalmazott, hogy

„Amikor leültünk, és elkezdtünk rajta dolgozni, elkezdtünk róla beszélgetni, akkor döbbentem rá, hogy valóban annyi minden történt velem, és nagyon megtisztelő a felkérés. Én úgy is érzem, hogy az az életpálya, amit én befutottam, az az 54 év hordoz magában annyi üzenetet, meg annyi élményt, emléket, történetet, hogy talán egy film formájában is meg lehet kísérelni.”

Bár a sportolóról szóló miniszéria rendezője ugyanaz a Kovács Dániel Richárd lesz, aki a Zámbó Jimmyről szóló A Király című RTL-es fikciós sorozatot is rendezte, ez alkalommal nem lesz szerepe a fikciónak, hanem ízig-vérig dokumentumfilm készül. „Tele elképesztő mennyiségű archív anyagokkal, régi bokszmeccsekkel, nagy sikerekkel, nagy bukásokkal” – mondta el a rendező.

https://media1.hu/2023/12/08/dij-a-kiraly-rtl-zambo-jimmy-sorozat/

https://media1.hu/2023/10/11/kiderult-mikor-indul-a-sztarbox-uj-evada-az-rtl-en/

 

Borító: Kovács Kokó István. Fotó: RTL-sajtószoba

2024-03-29T07:42:03Z dg43tfdfdgfd