KIESETT DANCSó PéTER éS VISZKOK FRUZSINA A LEGéRTéKESEBB INFLUENSZEREK FORBES-LISTáJáRóL

Elkészült a Forbes legújabb influenszerlistája. Volt némi átrendeződés a dobogósok között, és van néhány közismert kieső is.

A legértékesebb magyar influenszerek 2024 Forbes-lista összetett módszertan alapján született. Mindenekelőtt összegyűjtötték a követőbázisokat, a potenciális elérést, a közösségi médiás aktivitást és az üzleti tevékenységeket (szponzorált tartalmak, saját termékek/szolgáltatások). Ezután a négy kategóriában értékelték a negyven legkiemelkedőbb digitális tartalomkészítőt.

  • A releváns közösségi médiumokon elért követőik száma szerint – figyelve a követők valódiságát és növekedési trendjét is.
  • Vizsgálták a kedveltségüket, vagyis a szereplőkről szóló pozitív és negatív tartalmak arányát.
  • Elemzési szempont volt az is, hogy egy adott influenszer mennyire képes aktivizálni a követőtáborát (átlagos lájkszám, valós kommentek száma, illetve e kettő aránya).
  • Végül egy huszonkilenc fős szakmai zsűri (média- és reklámügynökségek, valamint influenszerkampányokkal gyakran foglalkozó márkák képviselői) pontozta a tartalomkészítőket. Ők az ismertséget, az igényességet, a profizmust és a pénztermelő képességet értékelték a kiterjedt szakmai tapasztalatuk alapján.

Így állt összea magyar influenszerek üzleti- és márkaértékének mutatója idén, vagyis a Forbes Influenszerindexe.

Van állandóság és meglepetés is

Ahogyan tavaly, idén is a debreceni TheVR lett az első. Régebben csak videójátékoztak, ma már reggeli műsoruk és saját filmjük is van. A pörgős videóiról ismert tiktokker, Whisper Ton lett a második (aki tavaly a harmadik volt). A harmadik legértékesebb magyar influenszer pedig (a tavalyi ötödik) Nessaj lett, aki főként a Twitchen tarol, és már saját márkája is van.

A top20 így néz ki:

  1. TheVR
  2. Whisper Ton
  3. Nessaj
  4. Pamkutya
  5. Cresser
  6. Zsozéatya
  7. Csigér Alex
  8. Verebélyi Vivi és Nagy Norbi
  9. JustVidman
  10. Jólvanezígy
  11. Magyarósi Csaba
  12. Radics Peti
  13. TheShowK
  14. Papp Inez Hilda
  15. Szirmai Gergő
  16. Abosi Barna
  17. Sápi Vivien
  18. Makk Adrienn
  19. Körcsönyei Polla
  20. Forstner Csenge

Nagy kiesők is voltak idén, például eltűnt a rangsorból Viszkok Fruzsi és Dancsó Péter. Utóbbi (ahogyan a Media1 is megírta) nemrégiben azzal vétette észre magát, hogy beszólt influenszer szaktársainak.

https://media1.hu/2024/05/01/dancso-peter-politika-beszolas-usa-nagykovetseg-influenszerek/

https://media1.hu/2023/02/08/kiderult-kik-a-legertekesebb-magyar-influenszerek/

https://media1.hu/2024/01/07/toth-bettina-fidelitas-influenszer-orban-viktor-tiktok-csalasgyanus-media1-interju/

Borító: A Forbes logója

2024-05-08T11:33:16Z dg43tfdfdgfd