KETTőS SZEREP: FIDESZES KéPVISELőJELöLT DEZSE BALáZS, A PESTISRáCOK FőMUNKATáRSA éS A HíRTV MűSORVEZETőJE

A védjegyévé vált hátrafordított baseballsapkájáról és testékszeréről könnyedén észrevehető Dezse Balázs, a PestiSrácok című kormányközeli honlap főmunkatársa, aki a HírTV és a HírFM műsorvezetőjeként is tevékenykedik, képviselőjelölt lett a biatorbágyi önkormányzati választásokon. Erről azonban hallgatott egy általa készített műsorban, amikor Biatorbágy fideszes polgármester-jelöltjével, Nánási-Kézdy Tamással interjúzott.

A Gulyáságyú Média egyik helyben lakó munkatársa kapta kézhez a Fidesz-KDNP biatorbágyi választási szórólapját, amiből kiderül, hogy Dezse Balázs elindul a választásokon.

Dezse Balázs a budapesti agglomerációban, Pest (vár)megyében található városban a kormánypártok jelöltjeként szeretne önkormányzati képviselő lenni, a helyi 1. számú egyéni választókerületből.

A politikus-médiamunkás azt írja bemutatkozó anyagában, hogy korábban nem tudta volna elképzelni, hogy Budapesten kívül éljen, egészen addig, amíg nem vett feleségül „egy tősgyökeres biatorbágyi lányt”.

Ő vitte Dezsét „trükkök százait bevetve” Biatorbágyra. Mint írja, azóta el sem tudja képzelni, miért nem ott akart élni mindig is. Dezse azt is közli potenciális választóival, hogy „közéleti tapasztalataival, illetve határtalan igazságérzetével felvértezve” indul el a választáson.

Szerinte Biatorbágyon nem ledudálják a másikat, hanem köszönnek egymásnak, „és este még koccintunk is valamivel a városünnepen vagy épp a viadukt tetején”.

A HírTV és a PestiSrácok munkatársának szórólapja azt nem tartalmazza, hogy megválasztása esetén mit vinne véghez a biatorbágyi 1-es választókerületben a következő öt éves önkormányzati ciklusban.

Eltitkolt kettős szerepkör

Egy héttel a kampány hivatalos kezdete előtt, április 12-én Dezse Balázs vendégül látta a Hír FM és a HírTV adásában, a Paláver című műsorban Biatorbágy fideszes polgármester-jelöltjét, Nánási-Kézdy Tamást. A műsor utólag online feltöltött változatában Dezse egy szóval sem említette, tehát elhallgatta a nézők-hallgatók elöl azt, hogy az egy hét múlva induló kampányidőszakban ő maga interjúalanya csapatában indul fideszes képviselőjelöltként – írja a Gulyáságyú Média.

https://www.youtube.com/watch?v=475r_zlEVKE

A PestiSrácok testületileg is támogatta a munkatársának kampányát

A PestiSrácok egyébként testületileg is megtámogatta munkatársuk, Dezse Balázs és Nánási-Kézdy polgármester-jelölt kampányát. Április 16-án Biatorbágyon tartott kerekasztal-beszélgetést Huth Gergely főszerkesztő, Stefka István tiszteletbeli főszerkesztő, Jeszenszky Zsolt főmunkatárs, valamint maga Dezse Balázs. Mint a biatorbágyi Fidesz közösségi oldalán írták, „izgalmas témák, elemzések és településünk, országunk, a kontinensünk sorsának kutatása” volt menün. Sőt, még a fideszes polgármester-jelölttel is maradt idő egy összeölelkezős fényképre – írja a Gulyáságyú Média.

Dezse Andrástól a napokban, a választási kampány kezdete után is jelentek meg tartalmak a PestiSrácokon, vagyis úgy tűnik, a PS nem tartja összeférhetetlennek az újságírói szerepet a politikusi szerepvállalással.

A Gulyáságyú Média mindenesetre kérdéseket küldött a PestiSrácok és a HírTV-nek és a HírFM-nek, hogy megtudakolják, főszerkesztői engedéllyel került-e kettős szerepkörbe Dezse. Arra az esetre is rákérdezett a portál, amikor Dezse Balázs a HírTV műsorában vendégül látta a vele együtt induló biatorbágyi fideszes polgármester-jelöltet, elhallgatva a nézők-hallgatók elől azt, hogy vele egy csapatban ő is indul a választásokon.

Választ azonban egyelőre nem kaptak. Dezse egyébként már le is adta a támogató ajánlásait, és vasárnap nyilvántartásba is vette a helyi választási bizottság.

https://media1.hu/2023/07/07/a-pestisracoknal-vendegeskedett-az-orosz-allami-propagandagyar-egyik-tudositoja/

https://media1.hu/2024/04/17/pestisracok-trukk-youtube-pedofilellenes-gyermekvedelmi-rendszer/?swcfpc=1

https://media1.hu/2024/04/30/m1-hirado-fidesz-propagandafilm/

 

Borító: A PestiSrácok.hu munkatársai egy a közösségi oldalukra feltöltött videóban Donald Trump választási győzelmét ünneplik a 2020-as amerikai elnökválasztás éjszakáján (túl korán). Fotó: Dezse Balázs, Facebook.

2024-04-30T07:32:25Z dg43tfdfdgfd