ITT A VéGE? MIéRT NEM FRISSüL HETEK óTA A COSMOPOLITAN?

Hetek óta nincs új tartalom a Cosmopolitan magyarországi internetes oldalán. A néhány héttel ezelőtt vezérigazgató-váltáson átesett Michaeli, Schwartz & Brit Media kiadót kérdezte a Media1 az okokról.

Olvasói levél érkezett a napokban a Media1.hu-hoz, amiben azt kérdezte egyik olvasónk, vajon miért nem frissül április közepe óta a Cosmopolitan.hu és miért nem jelenik meg a nyomtatott lapszám. A női márkát 2022 májusában, nagy sajtóvisszhang mellett szerezte meg az akkor még Milkovics Pál vezette Michaeli, Schwartz & Brit Media a licenc külföldi tulajdonosától.

A médiacég – melynek egyik tulajdonosa Schabtai Michaeli, Rogán Antal régi barátja – a márka átvételével borsot tört a versenytárs Central Médiacsoport orra alá is, mely korábban a Cosmopolitan kiadója volt Magyarországon. Milkovicsék a Cosmót nem csak online, de nyomtatásban is megjelentették.

Idén március 20-án Milkovics Pál, a médiavállalat vezérigazgatója megerősítette a Media1-nek, hogy külföldre távozik, távozik a posztjáról.

Nem telt el sok idő a vezérigazgató távozása után, leállt a Cosmopolitan.hu szerkesztősége a frissítésekkel. A portálon április 19. óta tényleg nincsen új tartalom, és aznap is csak egy új horoszkóp jelentette az új tartalmat.

A Media1 érdeklődésére Horváth Anita, a médiavállalat brandmenedzsere ezt így magyarázta:

 „Az elmúlt hónapokban lezajlott vezetőváltás miatt a kiadó piaci és gazdasági alapon újratervezi a működését, ezalatt a Cosmopolitan márka megjelentetését átmenetileg szünetelteti. A kiadó többi termékére várhatóan az eddiginél is nagyobb hangsúly kerül, további újítások és fejlesztések várhatóak.”

A Michaeli, Schwartz & Brit Mediához egyébként olyan márkák tartoznak mint a 168.hu, a Neokohn.hu, az ELLE, a Cosmopolitan, a Jazzy és a Klasszik Rádió, emellett kisebbségi tulajdonrészük van a Klubrádió Zrt.-ben is. Korábban a Michaeli, Schwartz & Brit Media adta ki a Pesti Hírlapot és 168 óra nyomtatott kiadását is, de ezeket szintén gazdasági okokra hivatkozva becsukták 2022-ben. Milkovicsék akkor még csak felfüggesztést emlegettek, de már akkor sejthető volt, hogy ez egyben a közéleti lap végét jelenti majd.

 

https://media1.hu/2024/03/20/lemondott-milkovics-pal-a-168-ora-tarstulajdonosa-es-a-kiado-vezerigazgatoja/

https://media1.hu/2024/05/06/tavozik-ilku-miklos-az-index-foszerkeszto-helyettese/

https://media1.hu/2024/05/06/lemondott-az-atv-hu-ev-elejen-kinevezett-foszerkesztoje/

2024-05-06T17:42:13Z dg43tfdfdgfd