HILL üZENT A WILLIAMS PILóTáJáNAK: NEM LEHETSZ RöGTöN VERSTAPPEN...

Nagy lesz a kihívás a fiatal pilóták számára a hétvégén esedékes Kínai Nagydíjon, hiszen többek között is most ismerkedik meg a pálya karakterisztikájával, amely jelentős átalakuláson esett át a legutóbbi „bevetés” óta.

Többek között új aszfaltcsík fogja fogadni a Forma-1-es pilótákat, ráadásul csupán egy szabadedzés áll a csapatok rendelkezésére, így a tapasztalatlanabb versenyzők hátrányban lesznek, ami főleg Logan Sargeant esetében problémás, hiszen az amerikai így is számos alkalommal megtörte már az autóját.

„Vannak dolgok, amiket befolyásolhatsz, és vannak dolgok, amiket nem” – vélekedett Hill a fiatal amerikai pilótáról az F1 Nation podcastben. „És nyilvánvalóan azokra a dolgokra kell összpontosítanod, amiket befolyásolhatsz. Ez pedig a vezetést jelenti.”

„Úgy gondolom, hogy a suzukai balesete annak a jele volt, hogy úgy érezte, minél hamarabb valami zseniálisat kell csinálnia. És azt is gondolom, hogy nem szabad pánikba esnie, meg kell őriznie a hidegvérét, hogy azt mondhassa: 'Figyelj, csak ennyit tudsz tenni'.”

„Nem válhatsz hirtelen Max Verstappenné egy hatalmas ugrással, ismerned kell magad” – utalt arra az egykori világbajnok, hogy továbbra is átlépi a határokat a Williams-pilóta, ami miatt jelentős károk érik a grove-i alakulatot.

Mint ismert, maga Max Verstappen is elsősorban a baleseteivel vétette magát észre az első évében a Red Bullnál, számos alkalommal megtörte az autóját, ráadásul Ricciardótól is kikapott kezdetben. Hill szerint a hibák a javulásra való törekvés jelei, de egy ponton változtatni kell, ha nem jönnek az eredmények.

„Szóval, ha csak jó, stabil munkát végez, bármilyen versenyen is jöjjön szembe, és minden mást kitöröl a fejéből, mert úgysem tehet ellene semmit, akkor majd meglátjuk, mi történik. Majdnem olyan, mintha mindent kanyarról kanyarra kellene venni, szó szerint, csak az számít, hogy minden kanyart jól csinálj.”

Eközben Toto Wolff tart a Kínai Nagydíjtól, hiszen érzése szerint legalább három ismeretlen faktorral is meg kell birkózniuk csapatszinten, ami sok meglepetést eredményezhet.

2024-04-16T11:13:17Z dg43tfdfdgfd