HAVAS HENRIK SZERINT HAJDú PéTER SZAKMAI VéLEMéNYE „FELTéTLENüL MéRVADó”

Újabb nyilvános üzenetváltás bontakozott ki Hajdú Péter és Havas Henrik között, akik ezúttal egymás letehetségtelenezésén túl azt is elárulták, hogy mit díjaznak a másikban.

Nem csillapodnak a kedélyek, Havas Henrik újfent üzent Hajdú Péternek, miután korábbi megjegyzéséből, miszerint a műsorvezető „teljességgel tehetségtelen”, kialakult egy nyilvános adok-kapok. Havas ezúttal a Story magazinnak beszélt arról, hogy milyen a viszonya az őt „az ország legtehetségtelenebb tévésének” tituláló Hajdú Péterrel. 

A médianyilvános „összecsapást” Havas Henrik kezdte, amikor a Frisshírek Podcast egyik adásában fiatalabb kollégája Varga Judittal készült interjúja apropóján megjegyezte, hogy „Hajdú egy teljességgel tehetségtelen műsorvezető”. Ezt követően, mint arról beszámoltunk, Hajdú Péter a Frizbi TV legújabb adásában Magyarország egyik legtehetségtelenebb tévésének nevezte Havas Henriket. A műsorvezető a Frizbi TV YouTube-csatornáján a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsorban beszélt arról, hogy szerinte az újságíró egy önjelölt humorista, de riporternek is vállalhatatlan.

Én azt gondolom, hogy az egyik legtehetségtelenebb tévés Magyarországon Havas Henrik. Meg kell nézni az interjúit, és próbáld meg kielemezni valamelyiket! Nagy öregként előad különböző történeteket, borzalom

– fogalmazott Hajdú Péter.

Hajdú Péter kedves, esendő fiú

A kijelentések után Havas Henrik sem maradt adósa Hajdúnak, azt mondta a lapnak, hogy „emberileg mindig kedveltem Pétert. Kedves, esendő fiú. Szakmai kérdésekben feltétlenül mérvadó a véleménye” – kezdte ironikusan a Havas, majd úgy folytatta,

eljött az idő, hogy meg kell szívlelnem, amit mond, és nincs mese, visszavonulok! Ha elküldené a címet, holnap postáznám is neki a József Attila-díjamat, a Kritikusok díját, néhány rádiós Nívódíjamat, a 2007-es Év riportere címem, valamint mind a 31 könyvemet.

Hajdú Péter erre megerősítette a lapnak korábbi véleményét, vagyis hogy Havas Henrik híján van a riporteri kvalitásoknak. Szerinte lehet, hogy az újságírónak sok díja van, de egyáltalán nem tartozik korának legnagyobbjai közé. 

Ő sohasem a riporteri kvalitásaival tűnt ki, hanem azzal, hogy ő a Tanár úr, aki mindent tud, és akinek mindenről van véleménye. És ezzel nem az újságírói képességeit vonom kétségbe, de azért ne keverjük az almát a körtével

– mondta a producer, aki szerint Havas inkább egy önjelölt humorista, aki számára is egy rendkívül szórakoztató médiaszemélyiség.

2024-04-16T16:18:18Z dg43tfdfdgfd