HARRY HERCEG ISMéT ELBUKTA A SZEMéLYI VéDELMéRE VONATKOZó PERT, DE úJRA FELLEBBEZ

Újabb csapás érte a „tékozló fiút”.

Amikor 2020-ban Harry herceg és felesége, Meghan Markle visszalépett hivatalos királyi szerepkörétől és az Amerikai Egyesült Államokba költözött, azon jogát is elveszítette, hogy az Egyesült Királyságban automatikusan rendőri védelmet kapjon. A herceg később többször is bírósági felülvizsgálatot kért a rendőri védelemhez való jogának visszaállítására, azonban ezt sorra elutasította a bíróság, legutoljára e hét hétfőn.

Még februában Sir Peter Lane bíró kijelentette, hogy a döntés nem volt irracionális és eljárási szempontból sem volt tisztességtelen, így teljesen helytálló. A legtöbb vélemény szerint valóban különös lenne, ha a herceget az adófizetők pénzéből védenék, azonban információk szerint a herceg akár át is vállalná ezeket a költségeket.

Most hétfőn azonban ítéletet mondtak: a megjelent dokumentumban elutasították a keresetet és Lane bíró felszólította a sussexi herceget, hogy fizesse meg a Belügyminisztérium jogi költségeinek 90 százalékát, valamint tájékoztatta arról, hogy lehetősége van további fellebbezést benyújtani,

amit valószínűleg Harry herceg ismét megtesz.

A viszályos családi élete ellenére Harry tavaly decemberben úgy nyilatkozott, hogy azért van szüksége a rendőri védelemre, mert szeretné, ha a hazájában a gyermekei is otthon éreznék magukat.

„Sussex hercege reméli, hogy a fellebbviteli bíróság igazságot szolgáltat, és amíg az ügy folyamatban van, nem kíván többször nyilatkozni a témában” – nyilatkozta Harry herceg ügyvédje. 

(Telegraph)

(Borítókép: Harry herceg. Fotó: Chris Jackson/Getty)

2024-04-16T14:22:19Z dg43tfdfdgfd