DOLLáRMILLIóK LAPULNAK HARRY HERCEG éS MEGHAN MARKLE ZSEBéBEN

Egy újabb becslést tettek közzé arról, hogy mekkora vagyonnal rendelkezik Harry herceg és Meghan Markle, a brit királyi család Amerikában élő két tagja. Az is kiderült, hogy a vagyonuk miként viszonyul a királyi család többi tagjáéhoz.

A brit Daily Express beszámolója szerint Harry herceg és Meghan Markle összesített vagyona 48 millió font (átszámítva: 22,16 milliárd forint) lehet.

A lap azt írta, hogy egyedül Harryék montecitói luxusvillája 11 millió fontot ért. Megjegyezték azt is, hogy a korábbi (a királyi családhoz tartozó) rezidenciájukat, a Frogmore Cottage-et a következő tíz évben felújítják, és ezt a hercegi pár fogja fizetni, nagyjából 2,4 millió font értékben – vagyis ennyivel mindenképp csökkenhet majd a vagyonuk.

Bár a Daily Express nem nevezte meg, hogy a számok honnan érkeztek, a 48 millió fontos becslés a Celebrity Net Worth oldaláról származhat, ahol nemrég a fenti összegben jelölték meg a hercegi pár vagyonát.

Hogy állnak a többiekhez képest? 

A Daily Express több példát is hozott azzal kapcsolatban, hogy mennyire tekinthető soknak vagy kevésnek Harry hercegék vagyona. Mint írták:

  • Károly király rendelkezik a legnagyobb vagyonnal: az uralkodó mintegy 1,8 milliárd fonttal került fel a Sunday Times gazdaglistájára korábban. Kamilla királyné vagyona állítólag  7,9 millió font körül van. 
  • Vilmos herceg vagyona állítólag 949 millió font körül mozog, köszönhetően a különböző érdekeltségeinek, például a londoni Oval krikettpályának és a cornwalli hercegségnek (melyet akkor örökölt meg, amikor apja király lett). 
  • Katalin hercegné vagyona állítólag (Kamilláéhoz hasonlóan) 7,9 millió font, így együttesen valamivel 957 millió font körül vannak Vilmossal. 
  • Károly testvére, Anna hercegnő vagyonát szintén 7,9 millió fontra becsülik. Férje, Timothy Laurence is 7,9 millió font körüli becsült vagyonnal rendelkezik, így együttes vagyonuk valamivel 16 millió font alatt lehet.
  • Beatrix hercegnő – András herceg lánya. Harry és Vilmos unokatestvére – állítólag 797 ezer font körüli vagyonnal rendelkezik. Férje, Edoardo Mapelli Mozzi vagyonát soha nem hozták nyilvánosságra, bár úgy vélik, hogy több millió fontra rúg.
  • Eugénia hercegnő (András herceg másik lánya) nettó vagyonáról – azután, hogy férjhez ment Jack Brooksbankhez – az E! News nevű bulvároldal azt írta, hogy 3,7 millió fontjuk van közösen.
  • Zara és Mike Tindall (vagyis Anna hercegnő lánya és az ő férje) együttes vagyona állítólag 30 millió font. Ők az egyedüliek a Daily Express szerint, akik teljesen a királyi család segítsége nélkül érték el ezt, miután profi sportolók voltak, és komoly pénzekért szerepeltek különféle tévéműsorokban és reklámokban is. 
  • Eduárd herceg és Zsófia hercegné vagyona pedig 42 millió font körül mozog.

A fentiekből az nem derült ki, hogy Harry és Meghan vagyonának mekkora része származik a királyi családtól, és mennyit szereztek vállakozásaikkal, tévés szerepléseikkel, vagy éppen önéletrajzi témájú könyvek írásával.

(Borítókép: Meghan Markle és Harry herceg New Yorkban 2021. szeptember 23-án. (Fotó: Roy Rochlin / Getty Images)

2024-04-16T19:21:06Z dg43tfdfdgfd