DIANA HERCEGNé IMáDTA BUDAPESTET: PáLINKáT IVOTT éS FELSZáLLT A 2-ES VILLAMOSRA IS!

Immár 34 éve annak, hogy Diana és Károly Budapesten jártak.

Diana hercegné és Károly herceg 1990. május 7-én látogatást tettek Magyarországon, és akkoriban Göncz Árpád ideiglenes köztársasági elnök fogadta őket. Ez a Szovjetunió szétesése után történt, ez volt az első állam a volt szocialista országok közül, ahol a királyi család tagjai tiszteletüket tették.

Érkezésük után Göncz Árpád az Országházban fogadta őket, ahol pompás díszvacsorán vettek részt. Összesen 4 napot töltöttek el Budapesten, ami alatt számos látványosságot meglátogattak, Dianának pedig nagyon tetszett, amit mindez. Nemcsak a Halászbástyánál, de a Vásárcsarnokban is jártak, illetve a mai Corvinus Egyetemen is, ahol beszédet is tartottak. A Vígszínházban is megnéztek egy darabot, de a Filmgyárba is ellátogattak. És ez még nem minden! Nem hagyhatták ki a villamosozást sem, a Vigadóig utaztak a 2-es villamossal, ahol már várták őket a néptáncosok.

De nemcsak Budapestet sikerült felfedezniük, Bugacra is ellátogattak, ahol korábban II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg többször is megfordult. Itt nemcsak lovas bemutatóval és lovas kocsival várták a hercegi párt, de pálinkával is kívánták őket, akik természetesen meg is kóstolták az italt.

Még több fotót a galériában találsz!

2024-04-17T03:27:21Z dg43tfdfdgfd