CSAK A GARFIELDET AKARTA MEGNéZNI A SPANYOL BOKSZOLó, VEREKEDéS LETT A VéGE

A modern társadalom talán legnagyobb rákfenéje a közönyösség. Volt már rá példa, hogy valakit a járókelők szeme láttára vertek agyon. Szerencsére nem mindenki csukja be a szemét ilyenkor, ahogy az a derék spanyol bokszoló sem, aki a moziban nem volt rest megfékezni és megfegyelmezni egy, a feleségét és kisgyerekét ütlegelő vandált. Egyszerre sokkoló és tanulságos képsorok.

Az eset egy madridi moziban történt még május elsején, írja a Marca. A Garfield című filmet vetítették, ez tipikusan egy családi, sőt gyerekeknek való mozi. Már a vége felé tartott az előadás, amikor a nézők kiabálásra lettek figyelmesek. Egy férfi ordítozott a feleségével és kisgyerekével, majd verni kezdte őket.

A botrányos jelenet annyira felháborította az egyik vendéget, bizonyos Antonio Barrult, hogy először a biztonsági őrt kérte meg, hogy vessen véget a bántalmazásnak, majd miután nem történt semmi, ő maga ment oda a botrányokozóhoz, és megkérte, hogy fejezze be a nő ütlegelését. Akkor egyébként a vandál már fojtogatta is a nőt, és ütötte a kisgyereket.

Az férfi nemhogy nem tett eleget Burrul felszólításának, még fenyegetően közeledett is hozzá és szidalmazta. Eközben Burrul felesége és gyerekei, akik a Garfield megtekintésére érkeztek, és nem azért, hogy családi drámának legyenek szemtanúi, félelmükben sírni kezdtek. 

Ekkor már Burrulnál is elszakadt a cérna, és nekiesett az őt megütni akaró férfinak. A küzdelem egyoldalúan alakult, tekintve hogy Burrul igazolt bokszoló.

Az ökölvívó alaposan helybenhagyta a botrányokozót, majd pár nappal később nyilatkozott a Marcának.

„Egyáltalán nem vagyok büszke arra, amit tettem, de nem volt más választásom. Azt még lenyeltem, amikor a férfi engem szidalmazott, de azt már nem tudtam elviselni, hogy a felesége és a kisgyereke zokogott, és az én családom tagjai is sírtak és rettegtek. Muszáj volt véget vetni a bántalmazásnak.”

Burrul még hozzátette, hogy minden körülmények között ellenzi az erőszak alkalmazását, és nem szokott visszaélni ökölvívótudásával.

Az eset epilógusa, hogy a Spanyol Királyi Ökölvívó Szövetség védelmébe vette a bátor bokszolót, és közleményben tudatta, hogy bárcsak minden bántalmazás áldozatául eső asszony közelében lenne egy olyan bátor segítségnyújtó férfi, mint amilyen Burrul.

2024-05-07T16:32:11Z dg43tfdfdgfd