AZ RTL-RE KöLTöZIK A MARSRA MAGYAR!

Feltuningolva, népszerű magyar sztárokkal érkezik a Marsra magyar! következő, 2. évada. Az előző évad az Indexen és a TV2-n volt látható, de alkotói szeretnék még tovább szélesíteni az elérést, ezért a második évadot az RTL-re viszik át. Megérkeztek a széria folytatásával kapcsolatos főbb részletek.

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című dokukomédia második évada, május 19-től az RTL-en lesz látható – közölte a Media1.hu-val a távközlési óriás szerdán. A Hajnal-Vasad Kft. feltuningolt mindennapjait újabb 7 epizódban ismerhetik meg a tévénézők.

Az [email protected] alkotói által készített sorozat – melynek első évadáról itt írtunk korábban – kizárólag online térben, az Index.hu-n indult, majd januártól a TV2-n is találkozhattak vele a nézők. A Marsra Magyar! 2. évadának részei azonban május 19. és június 30. között már az RTL képernyőjén és online felületein lesz látható.

Az új, 2. évad vasárnaponként 17:25-től lesz látható az RTL-en, közvetlenül az RTL Híradó előtt. Az RTL Kettő nevű csatornán a sorozat ismétlései a vasárnapi Showder Klub után, 23 órától lesznek láthatók. Az RTL+ platformon a premierrel egyidőben tekinthetők meg az epizódok, illetve a különböző streaming felületeken is elérhetővé válik a műsor. Az első évad összes epizódja szintén megtekinthető lesz az RTL-en, a pünkösdi hétvégén az RTL Kettőn mind a 13 részt meg lehet majd nézni.

Az indoklás szerint a folytatáshoz azért választotta a Magyar Telekom az RTL-t partnernek, mert ezzel szeretné biztosítani, hogy még szélesebb rétegekhez jusson el a széria.

Új arcok érkeznek

A telekommunikációs vállalat és a KMH Film koprodukciójában készült széria második évadában folytatódik a Hajnal-Vasad Kft. története, visszatérnek a jól ismert színészek, többek között Stefanovics Angéla, Csőre Gábor, Badár Sándor, Edvi Henrietta, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás és állandó vendégszereplőként Thuróczy Szabolcs és Árpa Attila. A hét részből álló sorozat egy-egy epizódjában új karakterek is megjelennek, feltűnik Ónodi Eszter, Pogány Judit és Kucsera Gábor is, néhány karaktert pedig stand-uposok alakítanak mint például a népszerű színész-humorista Janklovics Péter.

Az előző évadhoz hasonlóan a sorozat fejlesztését Végh Zsolt, Kálmánchelyi Zoltán és Wágner Levente végezték.

„Az első évad sikere után úgy döntöttünk, emelünk a téten és a második évadban az emberi viszonyokra, hétköznapi, kapcsolati drámákra helyezzük a hangsúlyt, megtartva a sorozat legnagyobb erősségét, a sajátos humorát”

– nyilatkozta Végh Zsolt kreátor-rendező (KMH Film).

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy olyan szerethető karaktereket és sorozat-univerzumot sikerült létrehoznunk a partnereinkkel és a kreátorokkal, amelyet Magyarországon egyedülállóan a leglátogatottabb online felületeken elért sikereket követően Magyarország legnézettebb lineáris kereskedelmi csatornáin is műsorra tűznek, és nagyon örülünk, hogy a második évadnak az RTL lesz az otthona. És még nincs vége!”

– mondta Pusztai Ferenc producer (KMH Film).

Annyira friss a tartalom, hogy még a mesterséges intelligencia is megjelenik a szériában

„A sorozat új évadában az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kap a vállalat és az egyes karakterek fejlődése, de nem csupán technológiai értelemben. A Hajnal-Vasad Kft. dolgozói nyitottá válnak például a felhőalapú rendszerek, sőt a mesterséges intelligencia használatára is, de emellett bemutatjuk hogyan változik a mindennapi életük, a gondolkodásuk, hogyan fejlődnek önismeretben, tudásban. Mert számunkra ezt jelenti a tuning. A tuning mindenkiben megvan, azt valljuk, hogy az emberek kis lépésekben, de folyamatosan fejleszthetik magukat, a Telekom pedig megbízható partnerként segít ebben”

– ezt Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatója tette hozzá.

Szabó Béla hangsúlyozta: büszke arra, hogy a dokukomédiával ki tudtak törni a reklámzajból a túlterhelt médiapiacon. Az első évad 2,5 millió epizód megtekintést ért el a YouTube-on, a kereskedelmi kampány pedig összesen 8 millió emberhez jutott el, köszönhetően az újításnak.

„Folyamatosan keressük az együttműködési lehetőségeket és az új tartalmakat, figyeltük a Marsra magyar! sorozat első évadának sikerét is, és nagyon örültünk neki, hogy a második évad kapcsán együtt tudunk dolgozni a Telekommal és egy hazai gyártású, magyar nyelvű tartalommal bővül az RTL+ kínálata. Hiszünk a magyar tartalmak erejében és abban, hogy lineáris, és streamingre affinis közönséget is meg tudunk majd szólítani és tovább növeljük a sorozat sikerét az RTL Magyarország felületein”

– mondta el Szabó Balázs, az RTL Csoporthoz tartozó CLT-UFA HBD programigazgatója.

https://media1.hu/2023/11/29/thuroczy-szabolcs-mindig-is-szerettem-a-kalandokat-kerultem-is-emiatt-kemeny-helyzetekbe/

https://media1.hu/2023/04/12/az-uristenmenny-hu-alkotoival-erkezik-uj-magyar-szitkom-a-marsra-magyar/

https://media1.hu/2024/05/07/draga-orokosok-rtl-befejezo-evad/

https://media1.hu/2024/04/23/rtl-aremeles-uefa-bajnokok-ligaja-streaming-rtlplusz-vidus-media-hungary/

https://media1.hu/2024/04/23/bemutattak-az-rtl-uefa-bajnokok-ligaja-musorvezetoi-csapatat/

https://media1.hu/2024/05/03/rtl-reggeli-uj-musorvezetok-szondi-vanda-ember-mark/

https://media1.hu/2024/05/08/marki-zay-peter-visszavarja-somos-andrast-az-atv-kepernyojere-az-onkentes-szamuzetesbol/

Borító: A Marsra magyar! című széria 2. évadának főbb szereplői.

2024-05-08T16:43:53Z dg43tfdfdgfd