ADAM DRIVERREL ROBBANT FRANCIS FORD COPPOLA úJ FILMJéNEK ELSő RöVID ELőZETESE

A YouTube-on is látható az Oscar-díjas Francis Ford Coppola által rendezett Megalopolis első előzetese. A videóban a film főszereplője, Adam Driver látható, ahogy egy felhőkarcolóról leugrana, de a döntő pillanatban képes megállítani az időt a zuhanással együtt.

A Cannes-i Filmfesztiválon mutatják be a Megalopolist, amelyet hosszú ideje készít már elő Francis Ford Coppola rendező, aki a forgatókönyvön először az 1980-as években kezdett el dolgozni. A Keresztapa és az Apokalipszis most legendás rendezője 120 millió dollárt fektetett a filmbe saját pénzéből – számolt be róla a Variety.

Amikor a GQ szaklap megkérdezte, milyen lehetséges következményei lehetnek egy ilyen nagyszabású vállalkozás önfinanszírozásának, a rendező így válaszolt: „Engem egyáltalán nem érdekel a pénz. Semmit sem jelent számomra.”

A Megalopolis nem akármilyen szereposztással érkezik; a főszereplő Adam Driver mellett Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Talia Shire, Jason Schwartzman, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney és Dustin Hoffman is feltűnik majd benne.

A hivatalos szinopszis szerint a Megalopolis egy római epikus mese, amely egy elképzelt modern Amerikában játszódik. Új Róma városának változnia kell Cesar Catilina (Adam Driver), a zseniális művész szerint, aki egy utópisztikus, idealista jövőbe akar ugrani. A főszereplőnek komoly konfliktusai vannak ellenfelével, Franklyn Cicero polgármesterrel (Giancarlo Esposito), aki továbbra is elkötelezett a kapzsiság, az érdekek érvényesítése és a pártháborúk állandósítása mellett. 

Kettejük közé ékelődik Julia Cicero (Nathalie Emmanuel), a polgármester lánya, akinek Cesar iránti szerelme megingatja elhatározásában, és arra kényszeríti, hogy felfedje, szerinte mit érdemel valójában az emberiség.

Ez egy szerelmi történet, amely egyben az ember természetének filozófiai vizsgálata is. New Yorkban játszódik, de az ókori Róma visszhangzik benne

– mondta Francis Ford Coppola a cselekményről.

A filmet Coppola írta és rendezte, a producerek Fred Roos, Barry Hirsch és Michael Bederman.

A Megalopolis első előzetese alább tekinthető meg:

2024-05-06T04:01:19Z dg43tfdfdgfd