A NéZőK SZERINT EZ CILLIAN MURPHY LEGROSSZABB FILMJE

Cillian Murphy 27 éve van a filmszakmában és ennyi idő alatt mondhatni teljesen természetes az, hogy voltak olyan produkciók, amikre a rajongók szerint inkább nemet kellett volna mondania.

Cillian Murphy 1976. május 25-én született Douglasban, Írországban. 10 évesen kezdett el dalokat írni, és bár a középiskolában, angoltanára William Wall regényíró azt tanácsolta neki, hogy kezdjen el a színészkedéssel foglalkozni, ő szentül hitt abban, hogy egy szép napon rocksztár lesz és ezen álmáról jó ideig nem is tett le.

A 20-as évei elején több zenekarban is játszott testvérével, és még egy hangzatos lemezszerződés is megtalálta őket, de végül a szerzeményeik jogaiért felajánlott csekélyke összeg miatt visszautasították a lehetőséget. Cillian Murphy 1996-ban az University College Cork jogi szakán kezdett el tanulni, de viszonylag gyorsan ráébredt arra, hogy ez nem az ő pályája. Ekkoriban kapta meg első jelentős színpadi szerepét a Diszkó disznók című darabban, ami akkora siker volt, hogy egy két éven át tartó Európa-szerte, Kanadában és Ausztráliában is játszott előadás lett belőle. Első nagyjátékfilmes lehetőségét az 1998-ban bemutatott The Tale of Sweety Barrett című filmben kapta, amit aztán olyan alkotások követtek, mint a Haragos Harry, a 28 nappal később, a Batman: Kezdődik!, a Napfény, az Eredet, az Oppenheimer - amiért idén meg is kapta a Legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat - és még sorolhatnánk. Ahogy viszont lenni szokott egy gazdag és tehetséges alakításokban, na meg díjakban bővelkedő karrierben is találnak a rajongók olyan részeket, amik az ő szemükkel nézve nem annyira erősek. Persze ahogy lenni szokott, a lista ez esetben is annyira szoros, hogy sok esetben tényleg csak 1-1 százalék a különbség kedveltség szempontjából.

Kattints tovább és mutatjuk Cillian Murphy top 16-os szerepeinek a listáját a legnépszerűbbtől kezdve, egészen a legrosszabbnak értékeltig a Rotten Tomatoes-on!

Galériánkra kattintva mesélünk még egy kicsit Cillian Murphy karrierjének alakulásáról és pár érdekességet is elárulunk róla!

Az InStyle magazin írása.

2024-03-28T20:37:25Z dg43tfdfdgfd