A NYáR EGY RéSZéT MáR OTTHONáBAN TöLTHETI GALAMBOS LAJOS

Ügyvédje benyújtotta Galambos Lajos reintegrációs (házi) őrizet iránti kérelmét, és ha a bíróság nem lát semmi kivetnivalót a papírokban, akkor a mulatós sztár a nyár egy részét már boldogasszonypusztai otthonában töltheti. A lábára tett nyomkövető miatt egy ideig nem tud koncertezni, de nagyon reméli, hogy a rá váró műtéti beavatkozásokra már nem a börtönkórházban kerül sor.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk az Indexen, hónapokon belül szabadulhat a börtönből Galambos Lajos, de ez még nem jelenti azt, hogy szabad ember is lesz. Ugyanis a 3 év 6 hónapos büntetésének egy további részét házi őrizetben (pontosabban új nevén reintegrációs őrizetben) töltheti majd. A pontos dátum még nem ismert, de az ügyvédje már beadta a kérelmet a bíróságon, úgyhogy a sztárnak minden esélye megvan arra, hogy a rá váró műtétet már ne a berettyóújfalui börtönkórházban végezzék rajta. 

„Benyújtottuk a kérelmet ügyfelem reintegrációs őrizetére. Hogy mikor érkezik rá válasz, nehéz megjósolni, hiszen ilyenkor nincs határidők közé szorítva a bíróság” – nyilatkozta a Blikknek a trombitaművész ügyvédje, Csontos Zsolt.

Ha minden rendben zajlik, és a székesfehérvári bíróság sem látja okát, hogy ne adja meg ezt az engedélyt, akkor a nyár közepén már otthon lehet az ügyfelem

– tette hozzá.

„Ügyfelemnek nyomkövetőt kell majd viselnie a bokáján, amivel a nap huszonnégy órájában ellenőrizni tudják, valóban otthon tartózkodik-e. Persze, bizonyos időre hetente kétszer elhagyhatja a lakhelyét, olyankor vásárolni mehet vagy éppen orvoshoz, mert azt se felejtsük el, hogy továbbra is komoly egészségügyi problémákkal küzd. De nagy valószínűséggel az elkerülhetetlen műtéti beavatkozásokat már nem a börtönkórházban, hanem idekint végzik el rajta. A reintegrációs őrizete egyébként tíz hónapig tarthat, s amint azt letudta, lekerül a lábáról a nyomkövető, és onnantól már tényleg szabad embernek mondhatja magát” – fejezte be az ügyvéd.

Tartózkodási helynek egyébként a mulatós sztár a boldogasszonypusztai birtokát jelölte meg, amelyet ugyan hosszú ideje próbál milliárdokért eladni, még nem járt sikerrel. Egyelőre tehát a színpadokra biztosan nem térhet vissza Lajcsi, de amit ennél sokkal jobban sajnál, hogy a lánya divatbemutatóira sem tud így elmenni.

2024-05-06T06:46:41Z dg43tfdfdgfd