A BALTIMORE-I KATASZTRóFA AZ EGéSZ VILáGOT MEGRáZTA: úGY OMLOTT öSSZE A HíD, MINT EGY FILMBEN

Az mondják, az élet a legjobb forgatókönyvíró, de sokszor sajnos éppen azok a borzalmak válnak valóra, amit a filmesek megálmodtak a vászonra.

Amikor katasztrófafilmet nézel, a stáblistánál általában megkönnyebbülten felsóhajtasz, hogy ilyesmi azért inkább csak a vásznon történhet meg, az életben viszont nem? Bárcsak igazat adhatnánk neked, de a tragédiába torkolló forgatókönyvek sajnos sokszor valóra válnak: Emlékszel például a 2011-ben debütáló Fertőzés című thrillerre? Nos, a Marion Cotillard, Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow és Kate Winslet főszereplésével készült film mintha megjósolta volna, mi várhat ránk a koronavírus kirobbanása után.

Március 26-án hajnalban pedig újabb tragikus jelenetnek lehetett szemtanúja a világ: kedden ugyanis összeomlott egy több kilométeres baltimore-i híd, miután egy teherhajó nekiütközött annak. A Francis Scott Key Bridge a Patapsco folyóba zuhant, a teherhajó pedig kigyulladt és úgyszintén a vízbe süllyedt, ráadásul a jelentések szerint a baleset idején munkások is tartózkodhattak a hídon, a hatóságok hat ember is halálos áldozatnak nyilvánítottak, amikor a romló látási és időjárási viszonyokra hivatkozva leállították a keresést. Ilyen borzalmas fordulatra korábban csak a filmekben számítottunk, de az életben nem...

Az alábbi 8 film például olyan, amiben egy hidas katasztrófa történik:

2024-03-27T11:04:18Z dg43tfdfdgfd